Pri kuharskem krožku smo pripravile obrok, kjer ni bilo odpadne embalaže. Pripravile smo zeljnate krpice in jabolčno čežano. Uporabljale smo sveže domače zelje in jabolka; rezance smo naredile same. Naši recepti:
Zeljnate krpice:
Pol zeljne glave smo narezale na krpice in jih prepražile na čebuli. Zelje smo začinile s soljo, mleto kumino in poprom. Iz ostre moke in jajc smo zamesile bolj trdo testo in ga pustile počivati. Potem smo ga zvaljale bolj na debelo in zrezale na krpice. Skuhale smo jih v osoljenem kropu in jih odcejene dodale zelju. Dobro smo premešale.
Jabolčna čežana:
Olupile smo šest manjših jabolk, jih oprale in zrezale na manjše kose. Do mehkega smo jih skuhale v malo vode ter jih spasirale v kašo. Ker so bila jabolka sladka, nismo potrebovale sladkorja.
Maruša, Mirjam in Lea iz 8.b